Flat rack containers

Flat rack containers, ook wel flatbed containers of FR containers genoemd, worden gebruikt wanneer de goederen vanaf de zij- of bovenkant geladen moeten worden. Er worden dan ook vrijwel uitsluitend bijzondere goederen met afwijkende afmetingen vervoerd.

Toepassing van flat rack containers

Een flat rack is een stalen container met opstaande randen aan de korte kanten. Flat racks worden gebruikt voor het vervoer van goederen met een apart formaat, zodat ze aan de zijkanten uit kunnen steken. Dit zijn over het algemeen uitzonderlijke goederen die niet in een reguliere zeecontainer passen. Flat racks hebben het voordeel dat goederen zowel van boven en de zijkant in de container geplaatst kunnen worden. Hierbij kan het gaan om goederen die uitsteken of hoger zijn dan de container. Een ander voordeel van flat racks is dat deze op locatie te stapelen zijn.

Type flat racks

Er bestaan over het algemeen twee soorten flat racks. Flat racks waarvan de wanden inklapbaar zijn en zo stapelbaar zijn te maken, noemen we collapsible flat racks, deze zijn beschikbaar in zowel 20 als 40FT. Deze containers zijn ontwikkeld voor het transport van zware overhoogte en overbreedte lading én voorzien van heftruck steekgaten. Containers met een vaste wand die niet inklapbaar zijn noemen we fixed end flat racks, ook deze zijn beschikbaar in zowel 20 als 40FT. Het afdekken van een flat rack gebeurt middels een dekkleed.

Flat rack containers kopen

Hieronder vindt u een overzicht van de beschikbare flat racks, waarbij gemakkelijk gefilterd kan worden op afmetingen en specificaties. Heeft u interesse in flat racks! Vraag dan eenvoudig én vrijblijvend online een offerte aan, binnen 3 werkdagen ontvangt u een offerte op maat!  Let op: de afbeeldingen vormen slechts een indicatie voor het type container. Vermeld altijd bij het aanvragen van een offerte of het opnemen van contact of er een container in A-kwaliteit of B-kwaliteit gewenst is!

Flatracks

Direct een aanvraag versturen

Verstuur direct een bericht

Bent u op zoek naar een specifieke container of een bepaalde afmeting? Vraag het onze medewerkers door een bericht te sturen en wij proberen u zo snel mogelijk te helpen!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Direct een aanvraag versturen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.