Afgekeurde zeecontainer kopen

Wanneer is een zeecontainer afgekeurd?

Zeecontainers worden gebruikt voor het transporteren of opslaan van allerlei verschillende soorten goederen. Tijdens het laden of lossen van een containerschip, maar ook na verloop van tijd kan een container beschadigd raken. Ook blootstelling aan elementen van buitenaf zorgt hiervoor. Denk bijvoorbeeld aan het zoute water en de zoute lucht op zee die het proces van corrosie en roestvorming versnellen. Containers worden afgekeurd als ze niet meer aan de normen voldoen. Lees hier meer over afgekeurde zeecontainers.

Geen CSC-certificering meer

Elke container heeft tijdens het in gebruik nemen hiervan een zogenaamde CSC-certificering. Deze certificering, kort voor Container Safety Convention, is zelfs verplicht wanneer een container gebruikt wordt voor internationaal transport. Met het CSC-certificaat wordt aangegeven dat de container veilig is voor transport, waarbij er een plaatje wordt aangebracht op de buitenkant van de container. Er zijn verschillende eisen waar een container aan moet voldoen voordat het een CSC-certificaat krijgt. Er wordt nauwkeurig gekeken of:

  • Er geen gaten, scheuren of andere schade is aan de bodem, muren of dak
  • De toegangsmogelijkheden goed afsluiten (deuren, luiken, etc.)
  • De container water- of vloeistofdicht is

Wanneer een container niet meer aan de bovenstaande eisen voldoet vervalt de CSC-certificering en is de container feitelijk gezien afgekeurd. Op ons depot worden afgekeurde containers gerepareerd en voorzien van een nieuwe CSC-certificering zodat deze opnieuw in gebruik kunnen worden genomen.

Bekijk containers

20FT Zeecontainer B-Kwaliteit 02

Afgekeurde zeecontainer kopen

Sommige zeecontainers hebben de zogenaamde BER-status gekregen, wat staat voor Beyond Economical Repair. Deze containers zijn in veel gevallen dusdanig afgekeurd dat het niet interessant is om deze te repareren of renoveren. Afgekeurde zeecontainers kunnen echter nog prima ingezet worden voor opslag op locatie, wat vaak een slimme oplossing is voor ondernemingen die op korte termijn een opslagmogelijkheid op locatie nodig hebben.

De 20FT container is met zijn lengte van ca. 6 meter een ideale maat voor een opslagcontainer. Een 40FT container is ca. 12 meter lang en deze kunnen wij ook aanbieden. Bovendien is het mogelijk om uw afgekeurde zeecontainer naar wens te modificeren. Voorbeelden zijn het toevoegen van (zij)deuren, luiken en het aanleggen van elektriciteit. Onze monteurs verzorgen uw container modificatie.

Wat kost een afgekeurde zeecontainer? Offerte aanvragen

Heeft u interesse in het kopen van een (afgekeurde) zeecontainer? We helpen u graag verder! Om een inschatting te kunnen geven van de prijs hebben we meer informatie nodig. In het offerte formulier kunt u omschrijven wat de wensen zijn. We zullen u binnen 3 werkdagen voorzien van een offerte op maat. Het is natuurlijk ook mogelijk om een offerte aan te vragen voor een nieuwe of gebruikte container die niet is afgekeurd!

Offerte aanvragen

Verstuur direct een bericht

Bent u op zoek naar een specifieke container of een bepaalde afmeting? Vraag het onze medewerkers door een bericht te sturen en wij proberen u zo snel mogelijk te helpen!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Direct een aanvraag versturen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.