Afgekeurde zeecontainer kopen

Wanneer is een zeecontainer afgekeurd?

Een zeecontainer wordt gebruikt voor het transporteren of opslaan van allerlei verschillende soorten goederen. Vooral tijdens transport kan een container beschadigd raken of schade oplopen, bijvoorbeeld tijdens het laden of lossen van een containerschip. Maar ook na verloop van tijd kan een container beschadigd raken, bijvoorbeeld door blootstelling aan elementen van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan het zoute water op zee (en daardoor ook de lucht), die het proces van corrosie en roestvorming versnellen.

Elke container heeft tijdens het in gebruik nemen hiervan een zogenaamde CSC-certificering. Deze certificering, kort voor Container Safety Convention, is zelfs verplicht wanneer een container gebruikt wordt voor internationaal transport. Met het CSC-certificaat wordt aangegeven dat de container veilig is voor transport, waarbij er een plaatje wordt aangebracht op de buitenkant van de container. Er zijn verschillende eisen waar een container aan moet voldoen voordat het een CSC-certificaat krijgt, waarbij onder meer gelet wordt op:

  • Er geen gaten, scheuren of andere schade is aan de bodem, muren of dak
  • De toegangsmogelijkheden goed afsluiten (deuren, luiken, etc.)
  • De container water- of vloeistofdicht is

Bekijk containers

Wanneer een container niet meer aan de bovenstaande eisen voldoet vervalt de CSC-certificering en is de container feitelijk gezien afgekeurd. Op ons depot worden afgekeurde containers gerepareerd en voorzien van een nieuwe CSC-certificering zodat deze opnieuw in gebruik kunnen worden genomen.

Een afgekeurde zeecontainer

Kan ik een afgekeurde zeecontainer kopen?

Sommige zeecontainers hebben de BER-status gekregen, wat staat voor Beyond Economical Repair. Deze containers zijn in veel gevallen dusdanig afgekeurd dat het niet interessant is om deze te repareren of renoveren. Deze containers kunnen echter nog prima ingezet worden voor opslag op locatie, wat vaak een slimme oplossing is voor ondernemingen die op korte termijn een opslagmogelijkheid op locatie nodig hebben. Het is dan ook zeker mogelijk om afgekeurde zeecontainers te kopen en deze te laten bezorgen op een gewenste locatie. Bent u op zoek naar een afgekeurde zeecontainer, of ander type container? Vraag dan een offerte aan en ontvang binnen 2 werkdagen een offerte op maat!

Offerte aanvragen

Een andere container kopen of huren

Natuurlijk hoeft u niet direct een afgekeurde zeecontainer te kopen, vaak kan een zeecontainer met CSC-certificering ook interessant zijn. Bijvoorbeeld wanneer de container in de toekomst nog ingezet gaat worden binnen het transport van goederen. Op onze website vindt u een groot overzicht met verschillende zeecontainers, welke allemaal voorzien van een CSC-certificering en dus direct ingezet kunnen worden voor internationaal transport.

Bekijk containers

Verstuur direct een bericht

Bent u op zoek naar een specifieke container of een bepaalde afmeting? Vraag het onze medewerkers door een bericht te sturen en wij proberen u zo snel mogelijk te helpen!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Direct een aanvraag versturen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.