Wat is een container genset?

Een container genset, kort voor generator set, wordt gebruikt binnen de transport- en opslagwereld als stroomvoorziening voor zeecontainers die een koeleenheid hebben. Maar wat is een genset en wat doet deze nu precies? Dat leggen we je graag uit!

Waar wordt een genset voor gebruikt?

Zoals al aangegeven wordt een genset gebruikt als stroomvoorziening voor zeecontainer met een koeleenheid, een reefer container (of refrigerated container). Deze containers worden gebruik bij internationaal transport (of opslag) en bevatten vaak goederen die op een bepaalde temperatuur moeten blijven. Denk hierbij aan levensmiddelen of medicijnen. Op een vrachtschip worden de containers aangesloten op de stroomvoorziening van het schip, maar wanneer de container op een vrachtwagen wordt geladen heeft deze geen (vaste) stroomvoorziening. Vandaar dat containers vervolgens worden voorzien van een genset. Zo wordt de koeleenheid van de reefer container continu voorzien van stroom wanneer de container naar zijn punt van bestemming wordt gebracht.

Hoe werkt een container genset?

Een container genset wordt in veel gevallen gedreven door een motor op brandstof (diesel, benzine of gas) of een elektrisch gedreven motor. Dit is ontstaan uit nodzaak. Op een containerschip wordt de genset namelijk aangesloten op de elektriciteit van het schip, op de weg wordt de brandstof motor gebruikt voor de opwekking van stroom.

Twee verschillende types gensets

In de transportwereld zijn er twee algemeen gebruikte genset types, namelijk de clip-on generator set en de underslung genset. Een clip-on genset heb je ongetwijfeld onderweg wel eens gezien, deze hangt namelijk aan de zijkant van de container. Deze clip-ons worden gewoonlijk aan de kant van de container gehangen waar de reefer unit van de container zich bevindt.

 • Clip-on Genset Nieuw

  Deze aanvulling op een reefer container is ideaal voor evenementen, catering of als tijdelijke (extra) koelcapaciteit. Doordat de container vervoerbaar blijft, zijn de nieuwe clip-on…
  Bekijk container
 • Clip-on Genset

  Een clip-on genset is een aggregaat die aan een reefer container wordt gekoppeld om deze van stroom te voorzien tijdens transport, of wanneer walstroom niet…
  Bekijk container

Een underslung genset wordt gemonteerd aan het chassis van de trailer van een vrachtwagen. Aangezien de container hier bovenop komt te staan zul je deze wat vaker tegenkomen, of je moet er specifiek op gaan letten. Het voordeel van een underslung genset is dat deze in principe aan het chassis gemonteerd blijft, deze hoeft dus bij het wisselen van de container niet ge(de)monteerd te worden.

Een genset kopen of huren?

Wil je een container genset kopen of huren? Bekijk dan het actuele aanbod container gensets op onze website, waaronder diverse generators van gerenommeerde producenten als Carrier, Thermo King en Daikin. Je kunt natuurlijk ook direct een offerte op maat aanvragen via de website!

Offerte aanvragen

Verstuur direct een bericht

Bent u op zoek naar een specifieke container of een bepaalde afmeting? Vraag het onze medewerkers door een bericht te sturen en wij proberen u zo snel mogelijk te helpen!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Direct een aanvraag versturen

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.