Gebruikte zeecontainer kopen

Zeecontainers worden door grote rederijen en internationale transportbedrijven vrijwel altijd nieuw en in bulk aangeschaft. Na afschrijving of aankoop van een nieuwe partij containers, komen deze bij ons op het depot terecht. Voor het kopen van gebruikte zeecontainers ben je bij Alconet aan het juiste adres!

Groot aanbod gebruikte zeecontainers

Alconet heeft een ruim aanbod zeecontainers. Deze delen wij op en in containers van A-kwaliteit en B-kwaliteit. A-kwaliteit containers zijn nieuw of geheel gerenoveerd en dus vergelijkbare met nieuwe containers. Containers van B-kwaliteit zijn veelal gebruikte zeecontainers, deze zijn echter ook voorzien van een CSC-certificering en kunnen dus direct ingezet worden voor transport of opslag. Ons aanbod bestaat uit 20FT, 40FT en 40FT High Cube containers. Naast zeecontainers hebben wij ook gebruikte koelcontainers.

Bekijk containers

Alconet biedt B-kwaliteit gebruikte zeecontainers te koop aan.

Een gebruikte zeecontainer kopen: waar moet je op letten?

Een gebruikte zeecontainer kan een voordelige oplossing zijn wanneer de aanschaf van een nieuwe container te duur blijkt te zijn. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je op kunt letten bij de aanschaf van een gebruikte container.

1. Een CSC-certificering

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden bij gebruikte containers, is de zeecontainer in het bezit is van een CSC-certificering. Is dat het geval, dan is de container officieel geschikt voor (inter)nationaal transport. Vanaf september 1977 is de wet- en regelgeving van de Container Safety Convention in werking getreden, waarbij deze zich voornamelijk richtte op veilig transport, maar ook op het creëren van een uniform aanbod van internationale veiligheidsregelgeving. Lang niet alle ondernemingen kunnen een zeecontainer ‘keuren’ en voorzien van een CSC-certificaat, let hier dus goed op bij de aanschaf van een container. Een zeecontainer kopen met CSC-certificering? Alle tweedehands containers in ons aanbod zijn gekeurd en voorzien van een CSC-certificering.

2. Gebreken

Wanneer je een container koopt met CSC-certificering kun je ervan uit gaan dat de container geen gebreken heeft. Het is echter aan te raden om, indien je hier de mogelijkheid voor hebt, de gebruikte container visueel te inspecteren. Sluiten alle deuren goed? Is er geen overmatige aanwezigheid van corrosie of roest? Een visuele inspectie kan er altijd voor zorgen dat je de bevestiging krijgt dat een container geschikt is voor transport of opslag!

3. Aanpassingen of modificaties

Zeecontainers worden voor veel doeleinden gebruikt, er worden dan ook regelmatig modificaties uitgevoerd. Denk hierbij aan het creëren van extra toegangsmogelijkheden, ventilatiemogelijkheden, de aanleg van elektriciteit of verlichting, maar ook visuele modificaties. Dit hoeft overigens lang niet altijd een nadeel te zijn! Maar soms wil je een standaard container, zonder bijzondere modificaties of aanpassingen. Vraag dus altijd of het gaat om een ‘standaard’ zeecontainer of dat er bepaalde modificaties zijn aangebracht.

4. Transport en bezorging

Een zeecontainer aanschaffen is één ding, maar hoe wordt deze vervolgens op de plaats van bestemming gebracht? Let er op dat er altijd transport of bezorgkosten bij de aanschaf kunnen komen om de container op locatie af te leveren. Alconet heeft veel connecties in de transportwereld en maakt veel gebruik van (inter)nationale handelspartners, wij kunnen een container dus altijd op locatie laten bezorgen!

Een gebruikte zeecontainer kopen: wat kost dat?

Wil je direct weten wat een gebruikte zeecontainer kost? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor een container naar keuze, indien gewenst inclusief transport. Vul het offerte formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt binnen 3 werkdagen een offerte op maat!

Offerte aanvragen

Verstuur direct een bericht

Bent u op zoek naar een specifieke container of een bepaalde afmeting? Vraag het onze medewerkers door een bericht te sturen en wij proberen u zo snel mogelijk te helpen!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Direct een aanvraag versturen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.