Gebruikte koelcontainer

Wie een koelcontainer wil kopen heeft de keuze tussen een nieuwe of gebruikte koelcontainer. Alconet Containers biedt zowel nieuwe als tweedehands koelcontainers aan. Vaak zijn gebruikte koelcontainers goedkoper dan nieuwe reefer containers, en werken nog prima!

Een gebruikte koelcontainer kopen? 3 aandachtspunten voor de aankoop

Een koelcontainer is een uitkomst voor gekoelde opslag of vervoer van producten als groente en fruit, vleeswaren, dranken en medicijnen. Dit maakt de koelcontainer interessant voor transporteurs, maar ook zeker voor restauranthouders, supermarkten en evenementenorganisaties. Een gebruikte koelcontainer is vaak een goedkoper alternatief dan een nieuwe koelcontainer. Heeft u interesse in het kopen van een tweedehands koelcontainer? Dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Lees hieronder de 3 aandachtspunten.

1. Certificering van koelcontainers

Alle koelcontainers die van A naar B moeten worden verplaatst, moeten gecertificeerd zijn. Containers voor het transporteren van goederen hebben het zogenaamde CSC-certificaat nodig. Dit is geregeld in de Container Safety Convention. Niet elke verkoper van koelcontainers kan of mag zo’n certificaat uitgeven, dus let goed op of de gebruikte koelcontainer wel gebruikt mag worden voor transport. Bij Alconet zorgen we ervoor dat elke tweedehands koelcontainer die in goede staat is zo’n certificering krijgt. Zo ben je zeker van een veilige koelcontainer!

2. Werking koelsysteem en onderhoud

Een koelcontainer heet in de branche een reefer container, kort voor refrigerated container. De meeste koelcontainers worden door lucht gekoeld. Hiervoor zit een generator aan de zijkant van de koelcontainer. Wanneer de koelcontainer niet in de buurt van een energiebron is, bijvoorbeeld tijdens transport of op een festivalterrein, is er een genset nodig. Een clip-on genset wordt aan de zijkant van de container bevestigd en een underslung genset wordt aan de onderkant op de trailer bevestigd. Zeker bij gebruikte koelcontainers is het belangrijk om het koelsysteem te controleren. De werking van het koelsysteem van de container wordt tijdens een PTI (pre trip inspection) volledig gecheckt. Wanneer het systeem defect is moet dit worden opgelost. Onze monteurs kunnen gebruikte koelcontainers op ons eigen depot onderhouden en repareren. Lees meer over de werking van reefer containers.

Tweedehands koelcontainer kopen?

3. Doeleinde en afmetingen

Over het algemeen bestaat het aanbod gebruikte koelcontainers uit 20ft en 40ft containers. Er zijn bijna geen tweedehands 10ft koelcontainers op de markt. Koelcontainers in deze afmeting zijn niet geschikt voor internationaal transport van goederen, maar bieden echter wel uitkomst voor (tijdelijk) gekoelde opslag. Een 10ft koelcontainer is ideaal voor kleine terreinen.

Het aanbod tweedehands koelcontainers in 20 en 40 foot is groter en interessanter, omdat deze containers voor transport en opslag gebruikt kunnen worden. Zoals hierboven beschreven moet er afhankelijk van het doeleinde ook een genset aangeschaft moet worden. Alconet biedt ook tweedehands gensets aan.

Als laatste is het aanbevolen om te vragen of de gebruikte koelcontainer gemodificeerd is. Het kan zijn dat de koelcontainer destijds is gemodificeerd naar de wensen van de klant, en misschien is dit juist niet waar je naar op zoek bent. Is dat wel het geval, dan is dat mooi meegenomen!

Bekijk ons aanbod gebruikte koelcontainers

Alconet kan gebruikte koelcontainers aanbieden doordat grote transportbedrijven naar verloop van tijd hun reefers afschrijven en inruilen voor nieuwe containers. Ons ruime aanbod gebruikte koelcontainers bevat zowel 20ft als 40ft containers, maar ook maatwerk is geen probleem. Wanneer er speciale behoeftes zijn, zoals extra deuren, verlichting of bedrijfslogo’s, dan kunnen wij de koelcontainer modificeren.

Koop of huur uw gebruikte koelcontainers bij Alconet. Wij kunnen de koelcontainer op locatie afleveren. Bekijk ons aanbod koelcontainers en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

vraag een offerte aan 

Verstuur direct een bericht

Bent u op zoek naar een specifieke container of een bepaalde afmeting? Vraag het onze medewerkers door een bericht te sturen en wij proberen u zo snel mogelijk te helpen!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Direct een aanvraag versturen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.