Wat is een reefer container?

Wat is een reefer container?

Een reefer container, ofwel koelcontainer, wordt gebruikt voor het gekoeld transporteren of opslaan van groente en fruit, zuivel, vlees en vis en non-food producten als bloemen en medicatie. De term reefer container is afkomstig van het engelse refrigerated container en wordt vaak afgekort tot reefer.

Per definitie is een reefer container een container die is uitgerust met een generator om de inhoud van de container te koelen. Carrier, Thermoking en Daikin zijn grote merken van reefer containers. De reefer container is van essentieel belang voor de wereldwijde handel. Koelcontainers worden ook veelvuldig gebruikt voor tijdelijke, gekoelde opslag van voedingsmiddelen op evenementen en festivals.

Hoe werkt een reefer container?

Reefers worden gekoeld door koude lucht. De generator, geplaatst op de zijkant van de container, blaast koude lucht in de container. Meestal gaat deze lucht door de vloer van de container. Daarom hebben de meeste reefers een zogenaamde T-vloer (zie de foto hieronder), zo kan de koele lucht door de vloer stromen en de lading via de onderkant koelen. Na het laden van de cargo kan de generator worden ingesteld op de goede temperatuur. De container koelt zichzelf. De interne temperatuur kan worden behouden, zelfs als de temperatuur buiten de container omhoog of omlaag gaat. Het is belangrijk om te realiseren dat reefers wel goed de temperatuur op peil kunnen houden, maar dat de container niet zelf kan afkoelen. De lading moet dus van te voren op de gewenste temperatuur worden gebracht.

T-vloer reefer container

Een ander soort koelsysteem is koeling via water. Als een reefer benedendeks op een vrachtschip staat, of als er meerdere reefers op elkaar gestapeld zijn, wordt er soms gebruik gemaakt van een koelsysteem met water om de gegenereerde warmte van de buitenkant te ventileren. Dit systeem is echter duurder en worden dan ook steeds minder populair.

Een reefer container kan ook worden uitgerust met een genset, een afkorting voor generator set. Er zijn twee soorten gensets: clip-on gensets die aan de zijkant van de reefer worden geplaatst en underslung gensets die onder de container worden gehangen. Lees meer over gensets.

Hoe werkt een reefer container?

Kan een reefer worden omgebouwd?

Standaard reefer containers worden gemaakt door productenten als Carrier and Thermoking. Door de grote vraag naar reefers heeft Alconet zich gespecialiseerd in het modificeren van reefer containers. Door de containers naar wens aan te passen, wordt er een maatwerk oplossing geboden. We kunnen bijvoorbeeld extra deuren maken, licht installeren of isolatie aanbrengen. Daarnaast kunnen we ook het uiterlijk van de container aanpassen.

Reefer container aanbod

Heeft u interesse in het kopen of huren van reefer containers? Bekijk het huidige aanbod reefers, en vraag een vrijblijvende offerte aan! Geef eventuele wensen voor modificatie en levering zo specifiek mogelijk aan. U ontvangt binnen twee werkdagen een offerte op maat!

Offerte aanvragen

Verstuur direct een bericht

Bent u op zoek naar een specifieke container of een bepaalde afmeting? Vraag het onze medewerkers door een bericht te sturen en wij proberen u zo snel mogelijk te helpen!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Direct een aanvraag versturen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.