5 types zeecontainers

Wat zijn de verschillende soorten zeecontainers?

Er bestaan meerdere types zeecontainers. Alconet Containers beschikt over een ruim aanbod containers die we over de hele wereld verkopen. Hier vindt u onze 5 soorten zeecontainers met uitleg over het gebruik ervan.

1. Zeecontainer

Het meest voorkomende container type is de zeecontainer, ook wel dry box (droge box) of dry van container genoemd. Dit container type wordt wereldwijd gebruikt voor transport van goederen over de weg, over zee en over spoor. Daarnaast is de zeecontainer ideaal voor opslag van goederen. De 20FT en 40FT containers zijn de meest voorkomende afmetingen, maar ook de High Cube container is populair. Deze is iets hoger dan een reguliere zeecontainer. Dry box, dry van container en cargo container zijn andere termen voor de zeecontainer.

2. Reefer container

Reefer container staat voor refrigerated container, ofwel koelcontainer. De reefer container is een goed geïsoleerde zeecontainer die is uitgerust met een generator om de inhoud te kunnen koelen. De lading van een reefer container bestaat bijvoorbeeld uit groente en fruit, vlees en vis, bloemen en planten en medicatie. Lees meer over de werking van een reefer container.

3. Tank container

Tank containers worden gebruikt voor het vervoeren van vloeistoffen en chemicaliën. Tank containers hebben altijd een IMO certificering. De IMO geeft aan welk type vloeistof in de container vervoerd mag worden.

4. Open top container

Open top containers worden via de bovenkant geladen. Dit is een uitkomst wanneer goederen of puin met een kraan of heftruck in de container geladen moeten worden. Een open top container heeft geen vast dak, en wordt daarom afgesloten met een dekzeil.

5. Flat rack container

Flat rack containers worden gebruikt om goederen met afwijkende afmetingen te kunnen vervoeren. Dat is mogelijk, omdat de flat rack container geen zijkanten heeft. De lading kan dus uitsteken. Er bestaan twee soorten flat racks: fixed end flat racks met vaste kopstukken en collapsible flat racks die gestapeld kunnen worden.

Container overzicht

Alle containers worden vanaf het depot in Rotterdam geleverd. Bent u benieuwd naar ons huidige aanbod? Bekijk de beschikbare containers in het overzicht. Heeft u vragen over de beschikbaarheid, levering of over de types zeecontainers? Neem dan contact met ons op.

vraag een offerte aan 

Verstuur direct een bericht

Bent u op zoek naar een specifieke container of een bepaalde afmeting? Vraag het onze medewerkers door een bericht te sturen en wij proberen u zo snel mogelijk te helpen!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Direct een aanvraag versturen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.