Zeecontainer afmetingen

Een zeecontainer is onmisbaar voor het transporteren van stukgoederen, voornamelijk via internationale waterwegen. Maar ook op de weg en via spoorwegen wordt de zeecontainer nog steeds veel gebruikt, evenals voor opslagdoeleinden. De afmetingen van een zeecontainer zijn dan ook van belang, vooral wanneer de container ingezet gaat worden voor internationaal transport. Voordat je containers aanschaft is het belangrijk om de zeecontainer afmetingen te weten, en of dit wel past bij de toepassing die je in gedachten hebt.

Vind de afmetingen van je eigen containers

Ben je op zoek naar de afmetingen van de containers in jouw bezit? Elke container heeft een pre-fix waardoor het mogelijk is om deze afmetingen op te zoeken. Bekijk de BIC voor een overzicht of bekijk deze pagina voor meer informatie over de gegevens die op je containers vermeld staan.

Hieronder worden de meest gevraagde gegevens van een zeecontainer weergegeven.

Standaard afmeting zeecontainer

De lengte van een zeecontainer wordt uitgedrukt in voet (feet, ft.). Een standaard zeecontainer bestaat in feite niet. De afmeting van een zeecontainer wordt uitgedrukt als 40ft of 20ft, maar de exacte maten verschillen per container. De meest voorkomende maten zijn 12 x 2,3 x 2,4 m (40ft) of 5,9 x 2,4 x 2,4 m (20ft).

De tabel hieronder geeft de gemiddelde afmetingen van de 20ft, 40ft en 40ft HC (high cube) containers weer. Dit zijn gemiddeldes, want de exacte afmetingen kunnen per container verschillen. Bij de container details geven we altijd de maten voor die specifieke container weer.

20ft40ft40ft HC
Lengte5898 mm12032 mm12032 mm
Hoogte2390 mm2385 mm2698 mm
Breedte2350 mm2345 mm2352 mm
Tarra2.180 kg3.620 kg3.820 kg

 

Lengte zeecontainer

De lengte van een zeecontainer is 10, 20 of 40ft. De meest voorkomende lengte is 40 foot: ruim 12m. Deze grote containers worden voornamelijk gebruikt voor internationaal transport via de weg of het water. Daarnaast zijn er containers beschikbaar van 20 foot: iets meer dan 6 meter. Deze kleinere containers worden veel gebruikt op locatie, voor opslag, en zie je ook regelmatig op vrachtwagens. Ten slotte zijn er nog containers van 10 foot: slechts 3 meter. Doordat deze containers zo klein zijn worden ze veelal gebruikt voor maatwerk oplossingen. Denk hierbij aan (nood)opslag op locatie.

Hoogte zeecontainer

De hoogte van een zeecontainer is natuurlijk van groot belang voor de belading. Normaal gesproken is de hoogte van een zeecontainer 2390 millimeter (intern) en 2591 millimeter (extern). Kortom, een standaard zeecontainer is dus ruim 2,5 meter hoog. Er zijn echter ook high cube zeecontainers die iets hoger zijn dan de “standaard” containers. Een high cube zeecontainer is namelijk 2896 millimeter hoog (extern), wat toch ruim 30 centimeter hoger is.

Gewicht zeecontainer

Het gewicht van een zeecontainer is één van de belangrijkste factoren van zeecontainer afmetingen, met name wanneer containers worden ingezet voor transportdoeleinden. Normaal gesproken zijn er drie gewichten van toepassing bij een container voor transportdoeleinden, namelijk de maximale belading, het maximale gewicht en het tarra (ook wel ledig gewicht genoemd).

Een 20ft container heeft een ledig gewicht van 2.180 kg. Een 40ft container weegt 3.620 kg en een 40ft HC container heeft een gewicht van 3.820 kg. Let op: dit zijn gebruikelijke gewichten, deze kunnen verschillen per gebruikte container. Kijk bij het aanschaffen van een container altijd naar de specifieke gewichten van het desbetreffende type. Gegevens als maximaal gewicht en maximale belading voor specifieke containers zijn altijd weergegeven bij de details.

Bekijk alle containers

Capaciteit van een zeecontainer

De capaciteit van zeecontainers wordt uitgedrukt in m3 (de inhoud). De capaciteit van een “standaard” zeecontainer is 67,3 m3 (40ft container) of 33,1 m3 (20ft container). De capaciteit kun je ook van de zeecontainer aflezen, het staat erop als CU.CAP.

Zeecontainers kopen?

Wil je zeecontainers kopen voor transport of opslag? Het kopen van een zeecontainer heeft meerdere voordelen ten opzichte van huren of leasen, vooral bij intensief gebruik. Binnen ons aanbod vind je zowel nieuwe als tweedehands containers (A- en B-kwaliteit) en afgekeurde zeecontainers in de afmetingen 20ft, 40ft en 40ft High Cube. Benieuwd wat een nieuwe of gebruikte zeecontainer kost? Je kunt bij ons vrijblijvend een offerte opvragen, je ontvangt dan binnen 2 werkdagen een prijsindicatie op maat.

Offerte aanvragen

Verstuur direct een bericht

Bent u op zoek naar een specifieke container of een bepaalde afmeting? Vraag het onze medewerkers door een bericht te sturen en wij proberen u zo snel mogelijk te helpen!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Direct een aanvraag versturen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.