9 creatieve toepassingen met een zeecontainer

Ongemerkt worden zeecontainers voor veel verschillende doeleinden ingezet, van ‘normale’ transportmogelijkheden tot container woningen. Maar wat is er allemaal mogelijk met een zeecontainer? Hieronder vind je de 9 creatieve toepassingen met een zeecontainer!

1. Zeecontainer als bouwlocatie

Zeecontainers kunnen worden gebruikt om bouwmateriaal in op te slaan, maar zijn ook heel geschikt als bouwkeet of als ruimte om werk uit te voeren. Denk aan las- of snijwerk op locatie, gewoon binnen en uit de wind!

2. Opslagcontainer

Stel je hebt te weinig opslagruimte voor je winkel tijdens een bepaalde periode, bijvoorbeeld in het hoogseizoen. Dan kun je een zeecontainer gebruiken voor tijdelijke opslag, of een reefer container voor gekoelde opslag op festivals of andere evenementen!

3. Zeecontainer pop-up store

Starbucks is ermee in het nieuws geweest: zij hadden 45 mini-shops in de VS. De voordelen van zeecontainers als pop-up store? De winkels zijn heel makkelijk te (ver)plaatsen, wat de inzet heel flexibel maakt. Bovendien is dit een stuk goedkoper dan de bouw van een volledig gebouw! Het bezorgt de bezoeker natuurlijk ook een heel unieke ervaring.

4. Zeecontainer als sanitair unit

Toiletten op een feest of festival moeten mobiel zijn, na de festiviteiten moeten deze namelijk weer naar een andere locatie gebracht worden. Vaak worden 40ft containers hiervoor omgebouwd, waarbij er leidingwerk wordt geïnstalleerd, evenals verlichting en eventuele afzuiging.

Zeecontainer toiletten

5. Framewerk voor signing of advertenties

Zeecontainers worden regelmatig ingezet voor promotie, bijvoorbeeld langs de snelweg. Hierbij kan de container bedrukt of beplakt worden, maar er kan ook een frame op gebouwd worden waar een (wisselend) spandoek in gehangen kan worden! Extra voordeel: langs grote wegen kunnen containers gestapeld worden. Zo is de zichtbaarheid nog beter!

6. Zeecontainer woning en zeecontainer kantoor

Iets wat steeds populairder wordt is het (tijdelijk) wonen in een zeecontainer. Zo zijn er in Nederland én het buitenland steeds meer zeecontainer woningen, een innovatieve manier om het tekort aan studentenhuisvesting (deels) op te lossen. Een zeecontainer als kantoor is tevens een creatieve oplossing om relatief snel over werkruimte te beschikken.

7. Zeecontainer als bar of kraampje

Een zeecontainer kun je ook laten modificeren tot een bar of kraampje! De 20FT container heeft hier de perfecte afmetingen voor, is gemakkelijk te vervoeren voor zowel kleine als grote evenementen. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!

8. Zeecontainer als veiligheidskooi

Een stalen zeecontainer is ontzettend sterk, en dat maakt dat containers kunnen worden omgebouwd tot veiligheidskooi. Een interessante optie voor bedrijven met risicovolle bedrijfsterreinen en loodsen!

Zeecontainer omgebouwd naar veiligheidskooi

9. Zeecontainer zwembad

Een zeecontainer zwembad? Inderdaad, een 20ft of 40ft container heeft de perfecte afmetingen voor een zwembad. Na wat simpele modificaties kun je al een waterdicht zwembad maken, met wat meer uitgebreide modificaties heb je zelfs een luxe pool voor in je achtertuin!

 

En nog veel meer toepassingen van een zeecontainer…

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een bepaalde zeecontainer voor gebruiken. Van mobiele laboratoriums voor medische noodgevallen tot geïsoleerde kweekruimtes in derdewereldlanden. De toepassingen van zeecontainers zijn heel divers. Heb jij een idee waar je een zeecontainer voor denkt te kunnen gebruiken? Wij kunnen je helpen met container modificaties op maat! Neem vrijblijvend contact op met één van onze container experts voor een persoonlijk advies.

Alles over container modificaties

Offerte Modificatie

  • Max. file size: 64 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Verstuur direct een bericht

Bent u op zoek naar een specifieke container of een bepaalde afmeting? Vraag het onze medewerkers door een bericht te sturen en wij proberen u zo snel mogelijk te helpen!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Direct een aanvraag versturen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.