Materiaalcontainer kopen

Op zoek naar een veilige, stevige en droge materiaalcontainer voor uw bouwplaats? Alconet verkoopt diverse maten zeecontainers die ideaal zijn als materiaalcontainer. Lees meer over ons aanbod nieuwe en tweedehands materiaalcontainers.

Stalen materiaalcontainers

Een zeecontainer is gemaakt van staal en is enorm sterk. Een prima manier om materialen voor korte of lange tijd droog op te slaan. Veel bouwbedrijven en agrarische bedrijven maken gebruik van materiaalcontainers als opslagruimte. Wilt u een materiaalcontainer kopen, dan wordt deze waarschijnlijk niet ingezet voor goederentransport. Onze materiaalcontainers komen vaak op een bouwplaats te staan, om zo te voorzien in een veilige opslag van bouwmateriaal. In dat geval is het voordeliger om voor een afgekeurde zeecontainer te kiezen. Deze hebben geen CSC-certificaat meer, maar doen perfect dienst als materiaalcontainer.

Afgekeurde containers als materiaalcontainers

Bent u op zoek naar extra capaciteit om materialen op te slaan, dan zijn materiaalcontainers hier uitermate geschikt voor. Alconet beschikt over een ruim aanbod aan nieuwe, gebruikte en afgekeurde containers. Een afgekeurde zeecontainer heeft een BER-status (Beyond Economic Repair), maar kan nog jarenlang mee als materiaalcontainer.

Extra’s voor op de bouwplaats
Desgewenst kunnen wij de materiaalcontainer die u koopt voorzien van extra’s als elektra, wanden en toegangsdeuren. Om een optimale opslaglocatie te creëren kunnen wij de materiaalcontainer ook voorzien van isolatie.

Gekeurd voor transport
Wilt u een container die wel voor transport gebruikt kan worden, kies dan voor een tweedehands of nieuwe container. Deze hebben wel het benodigde CSC-certificaat voor transport van goederen.

20FT Zeecontainer B-Kwaliteit 01

Materiaalcontainer maatvoering

Zeecontainers bestaan in diverse soorten en maten. De maten zijn onderverdeeld in 10ft, 20ft en 40ft waarvan Alconet momenteel de 20ft en 40ft containers aanbiedt. Een zeecontainer van 20ft is zo’n 6 meter lang en 2,4 meter hoog. Een 40ft container is met zijn 12 meter twee keer zo lang. De maximale belading van deze materiaalcontainers is ruim 26.000 kg! De inhoud van een 20ft container is 33,2 kuub en dat van een 40ft zeecontainer is 76,3 kuub.

Capaciteit
Om u alvast een idee te geven van de capaciteit van een materiaalcontainer: in een 20ft container passen 11 Europallets of 9/10 standaard pallets. In een 40ft containers passen 23/24 Europallets en 20/21 standaard pallets.

Materiaalcontainer kopen?

We begrijpen dat een materiaalcontainer vooral gebruikt wordt voor opslag van (bouw)materiaal op een droge plek, en achter slot en grendel. Veel klanten hadden de wens voor een (extra) deur, isolatie, elektriciteit of schappen. Welke specifieken wensen er ook zijn, onze ervaren monteurs kunnen een container geheel modificeren naar uw gewenste materiaalcontainer. Daarnaast kunnen wij de materiaalcontainer(s) op locatie afleveren.

Huren of huurkoop kan ook!
Wilt u niet direct een materiaalcontainer kopen? Dan is huren ook een optie. Neem contact met ons op, of vraag vrijblijvend een offerte aan. Vervolgens sturen we binnen 2 werkdagen een offerte op maat.

Offerte aanvragen

Verstuur direct een bericht

Bent u op zoek naar een specifieke container of een bepaalde afmeting? Vraag het onze medewerkers door een bericht te sturen en wij proberen u zo snel mogelijk te helpen!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Direct een aanvraag versturen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.