Zeecontainer afmetingen

Een zeecontainer is onmisbaar voor het transporteren van stukgoederen via waterwegen, spoorwegen en snelwegen. Maar de zeecontainer wordt ook vaak voor opslagdoeleinden gebruikt. De afmetingen van een zeecontainer zijn dan ook van belang, vooral wanneer de container ingezet gaat worden voor internationaal transport. Voor de aanschaf van containers is het goed om te kijken of het gewicht, de capaciteit en de zeecontainer afmetingen passen bij het beoogde gebruik.

Zeecontainer afmetingen opzoeken

Bent u op zoek naar de afmetingen en gegevens van de containers in uw bezit? Elke container heeft een prefix waardoor het mogelijk is om deze afmetingen op te zoeken. Bekijk de BIC voor een overzicht of bekijk deze pagina voor meer informatie over de gegevens die op uw containers vermeld staan.

Hieronder worden de meest gevraagde afmetingen van een zeecontainer weergegeven.

Afmetingen zeecontainer

De lengte van een zeecontainer wordt uitgedrukt in voet (feet, ft.). Een standaard zeecontainer bestaat in feite niet. De afmeting van een zeecontainer wordt uitgedrukt als 40ft of 20ft, maar de exacte maten verschillen per container. De meest voorkomende maten zijn 12 x 2,3 x 2,4 m (40ft) of 5,9 x 2,4 x 2,4 m (20ft).

De tabel hieronder geeft de gemiddelde afmetingen van de 20ft, 40ft en 40ft HC (high cube) containers weer. Dit zijn gemiddeldes, want de exacte afmetingen kunnen per container verschillen. Bij de container details geven we altijd de maten voor die specifieke container weer.

20ft40ft40ft HC
Lengte5898 mm12032 mm12032 mm
Hoogte2390 mm2385 mm2698 mm
Breedte2350 mm2345 mm2352 mm
Tarra2.180 kg3.620 kg3.820 kg

Lengte zeecontainer

De lengte van een zeecontainer is 10, 20 of 40ft. De meest voorkomende lengte is 40 foot: ruim 12 meter. Deze grote containers worden voornamelijk gebruikt voor internationaal transport via de weg of het water. Daarnaast zijn er containers beschikbaar van 20 foot: iets meer dan 6 meter. Deze kleinere containers worden veel gebruikt op locatie, voor opslag, en zie je ook regelmatig op vrachtwagens. Ten slotte zijn er nog 10 foot containers: slechts 3 meter. We kunnen de afmetingen van containers verkleinen aan de hand van uw wensen. Zo kunnen we 40FT of 20FT containers modificeren tot 10FT zeecontainers. Doordat deze containers zo klein zijn worden ze veelal gebruikt voor maatwerk oplossingen. Andere veelvoorkomende modificaties zijn: het installeren van ramen of luiken, elektriciteit of isolatie óf het realiseren van een open side container.

Hoogte zeecontainer

De hoogte van een zeecontainer is natuurlijk van groot belang voor de belading. De normale zeecontainer hoogte bedraagt 2390 millimeter (intern) en 2591 millimeter (extern). Kortom, een standaard zeecontainer is ruim 2,5 meter hoog. Er zijn echter ook high cube zeecontainers die iets hoger zijn dan de “standaard” containers. Een high cube zeecontainer is namelijk 2896 millimeter hoog (extern), wat toch zo’n 30 centimeter hoger is.

Gewicht zeecontainer

Het gewicht van een zeecontainer is één van de belangrijkste factoren van zeecontainer afmetingen, met name wanneer containers worden ingezet voor transportdoeleinden. Normaal gesproken zijn er drie gewichten van toepassing bij een container voor transportdoeleinden, namelijk de maximale belading, het maximale gewicht en het tarra (ook wel ledig gewicht genoemd).

Een 20ft container heeft een ledig gewicht van 2.180 kg. Een 40ft container weegt 3.620 kg en een 40ft HC container heeft een gewicht van 3.820 kg. Let op: dit zijn gebruikelijke gewichten, deze kunnen verschillen per gebruikte container. Kijk bij het aanschaffen van een container altijd naar de specifieke gewichten van het desbetreffende type. Gegevens als maximaal gewicht en maximale belading voor specifieke containers zijn altijd weergegeven bij de details.

Bekijk alle containers

Capaciteit van een zeecontainer

De capaciteit van zeecontainers wordt uitgedrukt in m3 (de inhoud). Een “standaard” zeecontainer heeft een capaciteit van 67,3 m3 (40ft container) of 33,1 m3 (20ft container). De capaciteit kunt u ook van de zeecontainer aflezen, het staat erop als CU.CAP.

Zeecontainers kopen?

Wilt u een zeecontainers kopen voor transport of opslag? Het kopen van een zeecontainer heeft meerdere voordelen ten opzichte van huren of leasen, vooral bij intensief gebruik. Binnen ons aanbod vindt u zowel nieuwe als tweedehands containers (A- en B-kwaliteit) en afgekeurde zeecontainers in de afmetingen 20ft, 40ft en 40ft High Cube. Benieuwd wat een nieuwe of gebruikte zeecontainer kost? Dan kunt u een vrijblijvend een offerte opvragen, vervolgens ontvangt u binnen 2 werkdagen een prijsindicatie op maat.

Offerte zeecontainer

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Verstuur direct een bericht

Bent u op zoek naar een specifieke container of een bepaalde afmeting? Vraag het onze medewerkers door een bericht te sturen en wij proberen u zo snel mogelijk te helpen!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Direct een aanvraag versturen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.